US-f*cking-B stick

In de geschiedenis van de mensheid zijn door menig superieure hersenen al heel wat interessante dingen uitgevonden. Degene die het wiel heeft verzonnen moet erg bij de pinken zijn geweest en Thomas Edison verdient ook wel een pluimpje voor zijn gloeilamp. Maar soms lijkt het menselijke brein zijn hoogtepunt te hebben bereikt als het gaat om technologische ontwikkeling.

Kan iemand mij namelijk uitleggen hoe die gruwelijk irritante USB-plug heiligverklaard heeft kunnen worden en waarom die overal op moet worden toegepast? Met name die standaard klassieke type A plug is deprimerend. Hoe kan dit gedrocht van een uitvinding tot een norm voor zoveel soorten apparaten worden gestandaardiseerd? Dit is wel de meest allerdomste uitvinding sinds de banaan zonder schaal. De helft van de keren dat je dit ding in een daarvoor bedoelde poort wilt stoppen houd je het verkeerd om. Je kunt het er maar op twee manieren in steken en toch moet je het minstens drie keer omdraaien voordat het lukt. Als je al niet de toegangspoort aan gort hebt gedrukt - het is namelijk moeilijker om een deuk in piepschuim te duwen.

Is er een truc voor om deze plug in één keer op de juiste manier aan te sluiten? Vertel het me, alsjeblieft. Dit onding is een dagelijkse bron van irritatie in mijn leven. En ik ben echt niet de enige die ermee te kampen heeft. Ik heb al vaker mensen zuchtend en vloekend gadegeslagen in strijd met deze plug die vierkant weigert om in het contact te gaan. Het is niet meer dan volkomen menselijk om heel hard te ontkennen dat je je geneert wanneer je op zo’n moment betrapt wordt - want hoe moeilijk kan zoiets zijn?

Is het nu echt zo’n probleem om een praktische connector te ontwikkelen? Is de vindingrijkheid van technici zo diep in crisis beland dat ze nog niet op zijn minst een duidelijke boven- of onderkant konden markeren? Wij, mensen, zijn naar de maan gevlogen, hebben daar vrolijk op rondgestiefeld en zijn weer heelhuids teruggekeerd. Gaat het ontwikkelen van een eenvoudig te gebruiken plug voor randapparatuur nu compléét boven onze pet uit?

Toegegeven, er zijn ergere dingen in het leven. Het is niet te vergelijken met kindersterfte door diarree, maar een USB-plug die moeiteloos in een poort zou vallen en prima bleef zitten zou het leven toch een stuk aangenamer maken.

Hèhè poepoe, zo kan ie wel weer. Afzeiken is gemakkelijker dan connectoren ontwikkelen.

’t Wordt eens tijd voor een blog met een positieve insteek. Alhoewel… dit lucht op.

24112020 BjornKnoops